"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 16 december 2013

Christmas Inspiration Diary (2013)





Het is vandaag maandag.

Maandag 16.12.2013. En ik heb nog helemaal niets voorbereid voor de kerst. Alhoewel, ter voorbereiding op ...ik heb de ramen voor- en achter gezeemd en verder was ik vooral heel erg druk met mijn eigen onderneming www.vintagelein waarmee ik 01.11.2013 startte.

De kerstavond en tweede kerstdag zijn we uitgenodigd. Blijft over de eerste kerstdag waarop mijn twee dochters en schoonzoon thuis zijn. We zijn dus met vijf personen. Ik heb een tafel die uitgeschoven kan worden tot een meter of 6.

Ik heb me voorgenomen een map samen te stellen met knipsels, sfeerbeelden, recepten, planning, tafelschikking, menukaart etc. en ben hier zojuist mee gestart. Alles wat ik de komende weken in deze Diary zal schrijven gebeurt wel allemaal even snel tussendoor. Ik zeg het er maar even bij, voordat jullie denken dat dit het enige is waar ik de hele dag mee bezig  ben.

Ik kies voor wat de kerstmaaltijd betreft in ieder geval voor puur en zelf bereid. Geen kant en klare amuses, maaltijden, toetjes in wegwerpbakken en vooral gevuld met kleurstof, conserveermiddelen en wat we niet willen weten. Ik besluit in ieder geval te kiezen voor gourmet. Makkelijk met de vegetariërs onder ons. Zo kan iedereen klaarmaken wat hij/zij zelf lekker vindt. Dan heb ik dus wel te zorgen voor voldoende keus. Pff.

Over de tafelbedekking wil ik nog nadenken. Het zouden zomaar diverse tafellakens van damast kunnen worden, wat zilveren kandelaars en kaarsen in ijsblauw of zalmrose. Of een op maat gekocht tafelzeil voorzien van nostalgische afbeeldingen of volledig kantmotief.

Oh ja...die kerstkaarten moeten ook nog verzonden. Hoe ga ik dat nu weer aanpakken. Andere jaren bracht ik de voor mij belangrijke mensen in mijn omgeving een persoonlijke kerstattentie. De rest had het te doen met een kaartje. Voor dit jaar heb ik nu nog steeds niets bedacht. Oh oh.

Er is maar één ding zeker voor dit moment.

Ik ga de sjaalklem van www.vintagelein.nl gebruiken:
- als kerstboomdecoratie tussen de nostalgische zilveren ballen, of
- klem hem om een stoffen servet  (klem ik er meteen een naamkaart of gedicht tussen), of
- ik vul mijn grote houten letterbak met meerdere van deze aparte collectors items

Jullie horen nog wat ik besloten heb. Ik zal er uiteindelijk foto's van maken. Maar, misschien heb ik jou alvast kunnen inspireren. Heb je ook een leuk idee? Laat het me weten via vintagelein@Hotmail.nl

Tot dusver....snel verder met het vullen van de map. Wordt vervolgd ....

Dit  authentieke accesoire is te koop