"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 26 september 2011

Sporty Monday/balansdag!




Na een zeer lui weekend was het natuurljk weer nodig!

Een bezoekje aan de sportschool. Het was makkelijk bedacht als gedaan. Het ritje er naar toe verliep niet echt lekker.

Het begon al voor de deur. De groenstrook voor/naast het huis was volledig leeggehaald en een kraantje was druk bezig een gat te graven van een meter of drie. Toen ik deze vriendelijke uitvoerder vroeg wat hij aan het doen was gaf hij aan bezig te zijn met de voorbereiding voor de plaatsing van ondergrondse containers. Zomaar, zonder vooraankondiging heeft de gemeente Schiedam hiertoe opdracht verstrekt.
En dat terwijl ik al ongeveer anderhalf jaar wacht op toestemming voor de uitbreiding van mijn tuin (de groenstrook inbegrepen). Als ik ervoor bel wordt ik afgeblaft en als ik nog eens bel dan moet ik wachten op de uitslag van het rapport "Schiedam Groen". En nu dit. Zo stom kan het gaan. Ik denk dat ik er nog niet helemaal klaar mee ben.

Na dit voorval had ik nog te maken met een trekker op de weg die via de normale weg zijn richting zocht naar zijn boerderij. Vervolgens nog een bus die niet meer op gang kwam waardoor de hele weg versperd werd. Zonder te hebben gesport was de hartslag al aardig omhoog.

Wegens deze frustraties en nog wat andere die het weekend voorbij kwamen is het aantal verbrande calorien niet hoger gekomen als 300. Maar goed, Alle beetjes schijnen te helpen want het gewicht is weer iets gezakt. Met een gewicht van 90,4 kg voor zo'n klein vrouwtje als ik die tot haar 40e jaar niet meer heeft gewogen als 55-60 kg ben ik me wel bewust van de noodzaak tot bewegen.

Vorige week had ik via de sportschool een voedingsinformatie avond. Daar werd vooral "De balansdag" gepromoot. Heb je een dagje teveel gegeten, neem de dag erna een balansdag. Dit was het advies. Best een leuk advies maar "Mijn balansdag" ziet er toch wat anders uit.

Ik vertel je hoe IK mijn balans zoek .
Na flink wat huishouden en sportschool heb ik besloten vanmiddag toch lekker even naar Rotterdam te gaan en mijn favoriete shop Lush te bezoeken. Door inlevering van mijn vijf lege flesjes had ik weer recht op een gratis masker. Deze was vandaag niet voorradig, maar ik werd meteen uitgenodigd voor een feestje met het thema "herfst". Dit feestje is aanstaande woensdag. Er zijn leuke kruidige verrassingen, kruidenthee en lekkere hapje.

Nu lekker thuis voor de buis met een drankje en hapje. Als afsluiting van de avond nog even heerlijk douchen met de dreamwash van Lush. Nog even lezen en dan lekker slapen.

Dit was mijn balansdag! Welterusten allemaal.