"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 18 januari 2014

En Route! Lots of Love ...(18)

18.01.2014
Foto's en verslag van de Belevingsroute op de Nieuwe Binnenweg

Bekijk eerst de foto's via onderstaande link en lees vervolgens het verslag en beleef!

www.flickr.com







En daar stond ik dan. Metrostation Eendrachtsplein. Te wachten op mijn groep. Allemaal
ingeschreven voor de Route Binnen'lein. Tien personen.

Lia, Nina, Esther, Petra, Daphne, Lydia, Joke, Inez, Annet, Jeannette!

En natuurlijk de crew bestaande uit:
De fotograaf Marjolein Droog, mijn dochter Daphne en ikzelf.

Intro

Ik nam de volgende woorden in mij op: "koude voeten, een kop koffie". Half elf zouden we ontvangen worden bij Art and Casey met heerlijke koffie en de bekende koekjes van Koekenla. Het was inmiddels tien over half elf en ze kregen dus "koude voeten" en hunkerden net als ik naar "koffie".  We moesten nog even wachten op de twee ontbrekende personen. Ik besloot alvast met de acht personen richting Art and Casey gaan en Daphne zou even wachten op deze twee. Immers, "koude voeten" wilde ik niet meegeven als herinnering aan deze dag. En inderdaad zou "een kop koffie" er ook bij mij zeker in gaan. We gingen "En Route" en kwamen bij:

Art and Casey
Ik nam de volgende woorden in mij op: "Vintage Inspired".

De smaak van de koffie was net zo lekker als het assortiment van Art and Casey. In deze winkel ontstond de vertraging in de de routeplanning. Hoe kon het ook anders. We konden natuurlijk onmogelijk loskomen van de gezelligheid, mooie kleding en accessoires met een knipoog naar vintage en de gastvrijheid. Geen enkel probleem.De dag moest vooral relaxed zijn.

The Punch
Oh Yes. We like you. Good old dr. Martens!

Ten To Ten: Delicious - Mediterranean- Cuisine 
Delicious was het. Mediterraan zeker. En de Cuisine?
Lekker zoete koekjes, speciaal gebakken voor de dames "En Route" en thee met een smaak van de liefdevolle en Turkse gastvrijheid. Een verrassende combinatie. Het vuurtje was opgestookt, we kregen het warm en deelden het gevoel.

Bertus Antiek
De één houdt ervan. De ander helemaal niet. De liefhebbers genoten. Zij gaan op hun gemak nog eens terug om gebruik te kunnen maken van de 10 % korting die geboden wordt voor de "Vrienden van Vintage'lein". Anderen maakten van de gelegenheid om hun sigaretje te roken en te genieten van de etalage en het straatbeeld dat de langste winkelstraat van Nederland biedt

Sister Moon
Place d'Amour! Prachtige jurkjes uit Frankrijk en meer en meer Vintage. Je mag ervan houden.

De Witte Tandenwinkel
Deze winkel maakt mij overbodig! Iedereen kent inmiddels de route naar...
Elke vrouw valt hier stil en zeker voor meer dan 30 minuten!

Odile Hemmen
Wijnen en Spiritualiën. Wij mochten proeven. Een heerlijke witte Chardonnay. Ik nam de volgende woorden in mij op:  "Deze moet wel in een groot glas hoor, je krijgt tegenwoordig overal zo'n ontzettend klein glaasje, waardeloos. Daar kun je beter je kunstgebit in leggen ...
 
Ik genoot! Van de wijn en van de fantastische mensen die met mij "En Route" gingen.

Buiten
Ik nam de woorden in mij op: "We gaan binnen naar buiten". En zo voelde dat ook. We traden hier uit onze comfort zone en zaten binnen bij "Buiten" temidden van andere gasten om te genieten van de speciaal gemaakte pompoensoep en deelden de broden.

Voorlopig
Voorlopig mogen we deze winkel zeker niet missen. Das Magazine - Awater Poezie en veel meer op dit gebied. Een terugkomplekje...

Stek De Stadstuinwinkel
Planten en Vintage. De link is er ...Er is gezaaid. We zullen oogsten.

Het Derde Servies
Een derde servies verdient op de Nieuwe Binnenweg een eerste plaats! Je spaart hier je mooiste servies bijeen en tijdens een route wordt je op het terras verrast met diverse soorten thee en etageres vol lekkernijen in thee -atrale sferen. En, wat zag de eigenaresse er mooi uit! De thee die gebruikt werd was vanzelfsprekend van 't Kethelhuys Schiedam.

Flowers andPearls
Beeldschoon - exclusief - hartverwarmend! Een pareltje in het boeket van je leven.

La Zia Mariaa Zia Maria
Dit is niet uit te leggen. Dit is "Italië komt naar jou!" Moet je zelf gaan beleven...Ik had hier een eerste kennismaking met spagettata. Traditioneel gebruikt bij Spaghetti Aglio-Olio - Peperoncino; Verwarm ongeveer 1 minuut Lanzilotti Extra Vergine Olijfolie met een beetje Spaghettata kruiden (de hoeveelheid hangt af van uw eigen smaak). Kook de spaghetti al dente en voeg de gekruide olijfolie toe. Serveer warm en bestrooi met geraspte parmezaanse kaas.

De Spaghettata kruiden kunnen ook gebruikt worden voor tomaten sauzen, vlees en vis. Geheel naar eigen smaak!

Boeketterie
Als voorzitter van de ondernemersvereniging ziet "de ondernemer" ons graag in zijn bloemenwinkel. Hij kan het nooit nalaten een bloemengroet toe te voegen aan ons levensboeket.

Chez Moi
Mediterraan genot streelt de tong. Vintage bepaalt de sfeer. We willen meer ...

Vermeijden
Het vaste eindpunt van de route. We delen de verhalen en jullie besloten dat jullie
verrast waren, geïnspireerd, teruggaan naar de Nieuwe Binnenweg en graag weer deelnemen aan een volgend evenement.

Vintage'Lein
Keer op keer dragen jullie bij aan het geluk in mijn leven, leveren jullie een bijdrage aan mijn misse, en maken jullie mij ontzettend dankbaar met alle warmte, plezier, verbinding, enthousiasme, etc.

Ik hou van jullie, de Nieuwe Binnenweg en de ondernemers en neem daarbij de volgende woorden in mij op:

www.vintagelein.nl
Lots of Lace, Lots of Silk, Lots of Love mogelijk gemaakt door Lots of Lovely People!


Lots of love van Marjolein ....

-o-

Fotografie:
Marjolein Droog

Tekst:
Marjolein Tuasela