"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 11 oktober 2011

Literary Tuesday/Vintage Reading

]

Vandaag maak ik de keus voor Sophie's Choice van William Styron!

Dit boek kwam ik tegen in mijn zoektocht naar Vintage boeken. Zelf heb ik het nog niet gelezen Ik start dus met het lezen van een boekverslag. De persoonlijkheid van Sophie boeit mij. Er staat beschreven dat Sophie altijd uit gaat van het goede in de mens en daarom misschien een beetje naief te noemen is. Ze gelooft iedereen en is te goed van vertrouwen.

Sophie is een overlevende van het concentratiekamp Auswitz-Birkenau. Een kampbewaarder heeft Sophie hier laten kiezen tussen haar dochtertje en haar zoontje. Degene die ze koos mocht voorlopig blijven leven. De ander moest rechtstreeks naar de gaskamer. Ze is nooit meer over de keuze heen gekomen die ze hier heeft moeten maken.Uiteindelijk hebben Sophie en haar vriend Nathan plegen uiteindelijk zelfmoord.

Ook wij kunnen voor  keuzes komen te staan die lang niet altijd makkelijk zijn. Toch kan het helpen een boek als deze te lezen over een avondje in te plannen voor de verfilming van dit boek met Merel Streep in de hoofdrol. Het helpt te relativeren.

De film
Het boek