"Zinnen en Minnen" Shop

donderdag 30 juni 2011

Het kleinste warenhuis ter wereld in oppervlakte!

MET GROTE MERKEN VINTAGE ZONNEBRILLEN VAN O.A. DIOR, JEAN PAUL GAULTIER ETC...
EN MEER.....IN SHOWROOM 41 TE ROTTERDAM







Ga naar de kapper! Schaf een Vintage dress aan! En,
Koop een mooie zonnebril! En dat alles in een ruimte van 60 m2. Dat kan natuurlijk alleen in Rotterdam. Vanaf mijn 6e jaar woon ik al in Schiedam. Vanaf dat moment ontdek ik ook Rotterdam. 

Het is onvoorstelbaar dat ik nu (op mijn 48e) in straten komen waar ik nooit in mijn leven geweest ben. 
Afgelopen zaterdag tijdens de Route du Nord moest ik voor het vervolgen van de route kiezen voor de Zaagmolenkade. Hier ging voor mij echt een wereld open. 

Betoverd was ik toen ik de etalage passeerde van SHOWROOM 41.  Zo'n kleine etalage, maar zo veel Vintage. Achter de prachtige etalage waarin een unieke VINTAGE DRESS  de aandacht trok, zag ik een vitrinekast gevuld met VINTAGE  zonnebrillen.(o.a. 80er jaren zonnebrillen van o.a. Ted Lapidus, YSL, Cristian Dior etc.). Ik wist niet wat ik zag. Ik mocht meteen foto''s nemen. 


Zelden werd ik in een VINTAGE winkel zo leuk ontvangen., Toen ik aandacht had voor een uniek exemplaar van een vintagetas (waarvan ik jullie later de foto laat zien) kwam Ed Tijsen meteen naar me toe. Hij vertelde enthousiast over de inhoud van de winkel.  Naast de zonnebrillen  kun je hier dus ook
naar de kapper of naar de beauty- en make up school. En dat alles is het terrein van Ed. Ed is een topkapper/visagist en komt graag naar SHOWROOM 41 voor een afspraak met JOU! Hij werkt met producten als EDMET voor het haar en FACE STOCKHOLM voor de visagie.




Ik was al onder de indruk van het enthousiasme van Ed maar kwam vervolgens ook nog in contact
met de kunstenares die de naam l.I.O.N.E. uitdraagt. Elke letter in de naam staat voor een woord die samen een gedachte, een filosofie als richtsnoer voor haar werk vormen. 

Met haar meest recente project "recyclables" geeft ze letterlijk vorm aan het idee van "de vergankelijkheid", een steeds terugkerend thema. Zie hiervoor L.I.O.N.E. Zie onderstaand enkele van haar geweldige recycables accesoires.


Ik hoef denk ik niet zo veel meer toe te voegen aan dit verhaal. Je moet het gewoon gaan zien. En ervaren hoe groot een welkom kan zijn in zo'n klein warenhuis. Hou er wel rekening mee dat in deze straat nog veel meer leuke winkels zijn als je hier naar binnen gaat. Want toen ik hier eenmaal binnen was was het moeilijk nog tijd vrij te maken voor de rest!

Via de Nieuwsbrief die ik van SHOWROOM 41 ontvang zal ik jullie op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen in de kleine schattige warenhuisje.