"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 14 september 2011

Music Wednesday - Kate Bush/Wuthering Heights



Kate Bush! Het idool uit mijn kindertijd!

In de tijd dat ik patchouli gebruikte luisterde ik (tot ergernis van mijn moeder) ook naar Kate Bush.Ze was echt mijn Idool. Toen mijn zusje 40 jaar werd en we verkleed moesten komen volgens het thema fifties, sixties, seventies of eighties zag ik er uit als Kate Bush (gelijk aan bovenstaande afbeelding). Wat uiterlijk betreft was ze altijd mijn grote voorbeeld. Heerlijk excentriek.

Haar stem vond ik prachtig en haar mime-achtige dansen ook. Ik kwam altijd in mijn droomwereld terecht als ik naar haar muziek luisterde. Ik draaide haar plaat helemaal stuk. 

Behalve op het feest van mijn zus is nooit meer aandacht besteed aan dit tiener idool. Maar toen ik gisteren bij toeval het boek "Whutering Heights" tegen kwam werd het vuurtje weer aangewakkerd.

Ik ben eigenlijk heel benieuwd wie deze vrouw nu helemaal is. Ik heb me vroeger nooit in verdiept in haar achtergrond. Daar neem ik nu de tijd voor. Lees met me mee over: het leven van Kate Bush

Nooit wist ik dat:
Zij zoveel albums op haar naam had staan. 
Dat in de Efteling nog een namaak grafsteen is met de naam Kate er op (overblijfsel van een opname).
Dat er een officiele website Kate Bush is.

Ik heb tijd in te halen, moet nog heel wat albums beluisteren op You Tube. Maar ik weet nu al dat ik deze albums in mijn bezit wil krijgen.

Heb jij een single, cd, lp, of dvd van haar die je kwijt wilt? Laat me dat ook s.v.p. weten...want ik ben en blijf een fan. (marjoleintuasela@hotmail.nl).