"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 21 november 2011

Sporty Monday - ben bijna uit de Obese zone!



Misschien is dit het enige dat mij aanspreekt aan sport. Sport is nl. reeds bekend vanuit de klassieke oudheid. De Grieken organiseerden toen al Olympische Spelen.

Het woord sport is afgeleid van het Latijnse dis- (naar verschillende kanten, uiteen) + portare (brengen, overbrengen), portari (zich laten brengen). Lichamelijke ontwikkeling moest volgens de oude Grieken hand in hand gaan met de geestelijke ontwikkeling. Het was voor de Grieken van groot belang room te kunnen behalen.

Nou, daar kan ik me wel in vinden. Dat is voor mij dus ook de enige reden om te sporten. Vandaag heb ik deze behaald.

Na 100 kcal te hebben op fiets, 50 op crosstrainer en 100 op de loopband was ik nog niet tevreden en heb dit aangevuld met diverse apparaten. Toen ik nog niet tevreden was bedacht ik me dat ik me eerst wel zou kunnen wegen en mijn vetpercentage laten opnemen (dit was immers al een maand geleden).

Nu mag ik eindelijk eens blij zijn. Mijn vetpercentage is van 44 naar 33. Ik ben bijna uit de gevarenzone van Obese. Mijn gewicht was ook weer heel iets gezakt. Ik kreeg allemaal  complimentjes. Het zou o.a. kunnen komen door de vijf halve liter flesjes water per dag.

Die hou ik er in!

Wil je meer weten over sport in het oude Griekenland? Lees mee op: Wikepedia