"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 29 juni 2012

Wake Up Saterday! (Weekend Recept- Erwtjes Tapas)



Het is weer zaterdag
Ik kijk voor me uit
Hoor vogeltjes fluiten
En lach

Op de agenda
Staat Vila Augustus
en Intratuin
De markt komt erna

Maar, eerst een vitamineshot
Na een avond doorzakken
Blijf fit!
Dit is mijn 1e gebod

Er zijn er meer
Van die geboden
Maar niet vandaag
Die zijn voor een andere keer

Vandaag creatief met
Iets van Bonduelle
Petits Pois
Zo noemen ze die erwt

Bijvoorbeeld:


.... Met munt en hazelnoten
Schep 1 eetlepen fijngesneden munt en 2 eetlepels grof gehakte geroosterde hazelnoten door de verwarmde erwtjes



....Met abrikoos en honing
Warm 4 stukjes gesneden abrikozen (uit blik) en een halve eetlepen honing mee



.... Met peterselie en citroenrasp
Schep 1 eetlepen citroenrasp en 1 eetlepel fijngesneden platte peterselie door de warme doperwtjes. Maak het nog lekkerder door er een klontje roomboter doorheen te schudden.



.... Met spekjes
Bak 75 g spekreepjes knapperig uit en schep ze met het spekvet door de warme doperwtjes.



....Met bosui en walnoten
Schep 1 in dunne ringetjes gesneden bosuitje, 2 eetlepels grof gehakte walnoten en een halve eetlepen walnotenolie door de warme doperwtjes.



....Met zongedroogde tomaat en pijnboompitjes
Schud 4 in reepjes gesneden zongedroogde tomaatje en 1,5 eetlepel geroosterde pijnboompitjes door de warme doperwtjes.                                         



Nog veel meer erwt op www.bol.com (Nieuw: alles voor Koken & Tafelen bij bol.com)





bron:plus juli/aug 2012