"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 7 januari 2014

Vintagelein's dagboek: Alles wat aandacht krijgt zal groeien en bloeien (7)

www.vintagelein.nl

Alles wat aandacht krijgt zal groeien en bloeien (7)



Heeft jouw onderneming een duidelijke visie en een missie?

Een vraag die vanochtend via mijn mailbox binnen droop - afzender MKB. Die vraag zette me wel even aan het denken.

Diep van binnen weet ik het precies. Ik zie mezelf als ik denk aan mijn horizon als een Mr. Selfridge achtige persoon. Als manager van een prachtig warenhuis (real life of digitaal) gevuld met tasjes, handschoentjes, parels, en lingerie. In het midden van het warenhuis een gezellige koffiehoek, gevuld met de mooiste bonbons en bouchons. Een voorraad aan personeel. Personeel wat er alles aan gelegen is de klant optimaal te bedienen en zich zo prettig te laten voelen dat dit de plek wordt waar iemand na een lange dag werken, of in de pauzes wil vertoeven en zich laten omringen met lots of lace, lots of silk, en vooral lots of love.

Dus, als je vraagt of ik een visie heb? Ja, die heb ik wel.

De visie: Ik wil pleasen, en kan daar nu eindelijk voor kiezen!

Hoewel de tand des tijds mij geleerd heeft dat ik niet iedereen moet pleasen  bemerk ik dat ik dat ongemerkt toch heel graag doe. Het is leuk en geeft voldoening om mensen blij te maken.
En dan bedoel ik dat niet alleen in materialistische zin

Vintage'Lein en haar webwinkel www.vintagelein.nl moeten samen de plek worden waar men graag wil zijn. Mensen moeten weten dat als ze iets kopen in de webwinkel van Vintage'lein dat daar minimaal een fietstocht van 10 km aan vooraf is gegaan, er altijd indirect een bijdrage is geleverd aan een goed doel, en vooral dat het delen van de passie bijdraagt aan het geluk van Vintage'lein. Zij wordt er zo blij van als anderen iets dragen/gebruiken dat door haar met zoveel liefde is gekozen.

De "Vrienden van Vintage'Lein" dit voelen en moeten zich thuis voelen bij de beleving die hoort bij dit concept. De olievlek moet veranderen in vloeibaar goud. Alles, maar dan ook echt alles wat hieruit ontstaat zal een gouden randje krijgen. Ik geloof er in.

De missie:Alles wat aandacht krijgt gaat groeien en bloeien. Daar wil ik me mee bemoeien!

Op één van de slechte momenten van mijn loopbaan liet de op mijn bureau liggende jaarkalender de bovenstaande tekst zien. Ik kon dit niet meer loslaten.
 
Ik ben aan het zaaien. Ik geef mijn volledige aandacht een toewijding aan mijn onderneming en zal dat blijven doen. Het kan dan toch niet anders zijn dan dat alles gaat groeien ...en uiteindelijk tot volle bloei komt?