"Zinnen en Minnen" Shop

woensdag 21 december 2011

Literary Tuesday/Vintage Reading

Muziek en stilte .....
Vandaag voor maar € 5,99. Bestel meteen via mijn blog bij bol.com




Vandaag kies ik het boek "Muziek in stilte".

Mijn keuze valt hierop omdat het woord stilte me aanspreekt in deze tijd van het jaar. Overal is het druk, iedereen rent en vliegt om het met de feestdagen nog drukker te hebben.

Dit geldt ook voor mijzelf. Daarom weet ik ook als geen ander dat het juist in deze tijd goed is rustpunten in te bouwen. Op woensdag kies ik daarvoor altijd een boek.

Dit boek is een groot meesterwerk van Rose Tremain (England, 1943). Het boek was een internationale bestseller. Haar eerdere roman Restoration werd verfilm met onder andere Hugh Grant en Meg Ryan. Bij De Geus verscheen eerder De Kleur, een historische roma over goudkoorts in Nieuw-Zeeland.

Het is een historische roman over schoonheid en kwaad, liefde en verraad aan het Deense hof.

Het verhaal.
Als de jonge luitspeler Peter Claire in 1629 in dienst komt van de Deense koning Christian IV, merkt hij gaandeweg dat op het paleis een strijd wordt uitgevochten tussen goed en kwaad, tussen muziek en stilte. Hij wordt de "Engel van de Koning" genoemd, maar zijn loyaliteitsbesef krijgt het zwaar te verduren als hij verliefd wordt op de jonge gezelschapsdame van de overspelige koningin,. Hoe kan hij toch zijn dromen werkelijkheid laten worden en zijn ziel redden?

De pers om Muziek en stilte

- Een schitterende roman: wijs, menselijk en ontroerend.
- De meest speelse en scherpziende, de hardtste en zachtmoedigste roman van 1999en omringende jaren.