"Zinnen en Minnen" Shop

zondag 13 november 2011

Sunday Social/Family Day/ Baby Shower Party!


De zondag!

Na de meestal -vol activiteiten geplande- zaterdag vind ik de zondag echt een dag om tot rust te komen of aandacht te geven aan het sociale netwerk. Dit is vandaag beiden gelukt.

Twee uur lang heb ik gelopen door het polder landschap tussen Schiedam en Delft. Ik werd me bewust van de rust die je hier kunt vinden. Een stralend blauwe lucht en een klein zonnetje gaven tezamen met de mist die boven het land hing een schitterende impressie van de schoonheid die de natuur bied.

Ik moest denken aan de tijd dat ik dagelijks twee uur met mijn kinderwagen buiten liep en hiervan genoot. Dat is inmiddels 23 jaar gelden met mijn oudste dochter en 21 jaar geleden met de jongste. Wat was dit een mooie tijd.

Misschoen moest ik hier ook wel over denken omdat ik een Baby Shower Party in de middag in het vooruitzicht had. Wat een leuk idee zeg zo'n Party. Was ik vroeger maar op dit idee gekomen. Ik had in die tijd wel drie maanden lang elke dag visitie.

Voor de baby van mijn collegaatje was er in ieder geval een Big Party georganiseerd! Familie, vrienden, collega's, buren etc. waren allemaal voor deze party uitgenodigd.

Ik heb er van genoten. Het zusje van de baby en de neefjes en nichtjes lieten een diepe indruk achter.

Bewust heb ik alles diep op mij inwerken. En ik heb bedacht:

Hoe zorgeloos kinderen zijn
Hoe blij ze zijn
Hoe dankbaar ze zijn
Hoe vrijgevig ze zijn
Hoe spontaan ze zijn
Hoe mededeelzaam ze zijn
Hoe ondernemend ze zijn
Hoe vergevingsgezind ze zijn
Hoe actief ze zijn
Hoe slank ze hierdoor doorgaans zijn
Hoe creatief ze zijn
Hoe onbedachtzaam, argeloos, onbevooroordeeld,  maar vooral ook
Hoe LIEFDEVOL!

Hoeveel verder zouden wij komen als we aan slechts 1 van deze eigenschappen meer aandacht zouden schenken?