"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 6 september 2011

Literary Tuesday/Vintage Reading



Elke dag een leuke Inspiratie om een vervolg te geven aan mijn credo "Inspiratie door Inspiratie" wordt bijna een must.

Het aantal kijkers op mijn blog stijgt met de dag. Een gemiddelde van 50 bezoekers heb ik nu.
Ik vind dat zo leuk en zo bijzonder dat zoveel mensen geinteresseerd zijn in een leven zoals ik dat leef en de dingen die mij bezig houden.

Naast het werk en andere verplichtingen vind ik het heerlijk even van mij af te schrijven. Voorheen noemde ik dit  Mind Writing. Ik schreef altijd gewoon wat in me op kwam. Wel erg spontaan, maar niet altijd zoals het hoort. Mijn studie Nederlands komt nog niet echt van de grond. Gewoon omdat ik me er geen tijd voor gun. Vind het eigenlijk veel leuker mezelf door het schrijven op mijn blog verder te ontwikkelen op het gebied van film, theater, literatuur.

Toch probeer ik de laatste tijd de blog berichten wat beter na te kijken om er wat slordigheden uit te halen. Daarnaast probeer ik mijn vaardigheden ver te ontwikkelen door veel te schrijven en te lezen. Lezen verrijkt.

Vooral Literatuur. Daar is heel veel Inspiratie uit te halen. In de Kringloop heb ik eens een boekje gevonden van Anne Delby. Het heet "Camille Claudel - een vrouw". Lees mee over: Het leven van Camille Claudel.

Wat mij boeit in het boek is de vraag waarom Claudel, ondanks haar grote talent, nooit de roem en erkenning kreeg die haar mannelijke collega's ten deel vielen. Cosmopolitan noemt het boek .Mooi, gepassioneerd, en diep dramatisch. Precies mijn genre.

Over de krankzinnige periode in het leven van Camille bestaat de film van Bruno Nuytten uit 1988 met Isabella Adjani en Gerard Depardieu.

Door te lezen over haar leven raak ik ook geinspireerd om me verder te verdiepen in het leven van Rodin, waarvan Camille lange tijd leerling, muze en maitresse was.

Genoeg inspiratie voor vandaag. Mijn boek wacht en ik moet op zoek naar de film. Wie kan mij daaraan helpen?