"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 18 mei 2013

De Man Chat Knoop





Hee mannen,

Ik wil graag even met jullie chatten. Het gaat nl. over de Vintage'Lein Manchetknoop. Ik vind dat jullie hier alles over moeten weten om hem vervolgens te gaan dragen. Want, dit is pas een mode accessoire!

Zoals je onderstaand kunt lezen moet je zien in het bezit te komen van dit mode-item.

Klassieke manchetknopen werden door de (mannelijke) elite al wel gebruikt sinds het begin van de zeventiende eeuw. Vanaf de negentiende eeuw raakten ze ook in zwang onder een breder publiek. De manchetknoop beleefde zijn grootste populariteit in de jaren '20 van de twintigste eeuw; in die tijd kwam een groot assortiment fraai versierde varianten ter beschikking. Gedurende de twintigste eeuw werd het gebruik weer wat minder algemeen; sinds de jaren '60 is men zich überhaupt minder formeel gaan kleden. Bij normale gelegenheden was men het stadsoverhemd gaan dragen, waarbij de knopen al aan het hemd vastzitten, zoals nu bij de meeste overhemden. Tegen het einde van de twintigste eeuw werd de manchetknoop voornamelijk bij meer formele gelegenheden gedragen zoals op kantoor en bij partijen, in combinatie met een pak, smoking, rok of jacquet. De laatste tijd is er echter weer meer waardering voor dit klassieke ‘mannensieraad’, het wordt als mode-item behandeld. Dit is wellicht te verklaren door de algemene trend van grotere culturele nostalgie die in de jaren '90 intrad.

Maar je wilt natuurlijk wel authentiek zijn en blijven. Je hoeft er de deur niet voor uit. Je koopt ze gewoon via Vintage'lein voor maar € 10,00. Geinteresseerd? Klik hier.