"Zinnen en Minnen" Shop

donderdag 25 augustus 2011

Henna for life! (Life'Lein)





Mijn haar!
Afgelopen zaterdag was ik er helemaal klaar mee. Al die kleuren haar. Een beetje grijs, een beetje koper, een beetje bruin en zwarte punten. Resultaat van langzaam aan grijs worden en niet weten hoe dit aan te pakken.


Dan weer naar de kapper, dan weer een pakje van het Kruidvat, dan weer Henna, dan weer een Kruidvat pakje enz. Resultaat: een bos stro in alle kleuren van de Regenboog.


Meerdere keren tijdens mijn bezoek aan Dunya Hammam dacht ik: "wat zou het toch fijn zijn als ik hier meteen mijn haar zou kunnen laten doen". Alsof mijn gebeden werden verhoord kwamen ze me vragen of ik wel bekend was met het feit dat ze ook een kapster konden regelen. Ik zei: regel het maar meteen.

De kapster zou er 12.00 uur zijn. Dat werd 14.00. Ik bemerkte hoe Hollands het is om langzaam aan ongeduldig te worden. Maar mijn wachten werd bekroond. Mijn haar werd met drie personen van alle kanten bekeken. Ik kon twee kanten op. Of alles werd gedaan met echte verf van Keune. Of ik moest kiezen voor de Henna uit Marokko. Wat alleen niet zeker was is of de kleur koper die ik zo graag zou willen niet knal oranje zou worden.

Ik koos niet voor de verf (wegens het stro effect dat ik al had), maar voor de henna, Was me er meteen van bewust dat dit onomkeerbaar zou zijn en ik daarna niet met verf aan de slag zou kunnen. Dat leek me maar beter ook. Omdat de kapster niet het risico wilden lopen een knaloranje eindresultaat te bereiken werd gekozen voor de bruine henna. De henna werd meteen bereid. Als een warme maaltijd werd het binnengedragen. Vol enthousiasme werd elke haar met een grote kwast voor henna onder en boven geverfd. De kapster verzekerde me dat er geen grijze haar meer te zien zou zijn.

Voor het eerst in jaren ben ik tevreden. Hoewel mijn haar nu best erg donker is mag ik wel constateren dat elke haar gedekt is en er nu eindelijk 1 kleur is door heel het haar. Er ligt een prachtige glans op en het ziet er weer gezond uit.

Volgende keer wat lichter, maar mijn besluit staat vast. Het wordt:


Henna for life! 
(klik hier voor de mooiste inspiraties)