"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 13 september 2011

Literary Tuesday/Vintage Reading

Wuthering Heights/Emily Bronte:



Wuthering Heights/ Woeste Hoogten.

Kate Bush heeft haar carriere in de muziekwereld vooral te danken aan het  nummer dat hoort bij deze titel. Maar daarover morgen meer.

De dinsdag staat nl. in het teken van literatuur. En vandaag is mijn keuze het boek "Wuthering Heights" van Emily Bronton. De nederlandse vertaling "Woeste Hoogten"  is een titel die mij heel erg aanspreekt.

Alhoewel ik op deze leeftijd vooral probeer in balans te blijven vind ik het toch prachtig om Woeste Hoogten in het leven mee te maken. Die brengen je op plekken waar je anders niet zou komen. Ik zou het uit willen gillen: ga de uitdaging aan! Zo vaak heb ik me laten wijs maken dat het beter is in balans te blijven. Zoveel dingen heb ik daardoor niet gedaan. Op mijn 15e wilde ik een winkel, maar er werd mij geadviseerd naar kantoor te gaan. Op mijn 20e wilde ik een heel groot gezien, maar dat werd hem niet. Op mijn 30e wilde ik van alles, maar wist niet wat. Op mijn 40e besloot ik eindelijk dat ik echt wilde dansen in theater of toneelvoorstelling, maar daarvoor was ik 10 jaar te laat. Nu op mijn bijna 50e bedenk ik dat ik eigenlijk op mijn 40e een studie had willen doen....

Maar wie weet laat ik "de balans" even voor wat het is en zoek ik ook nog wat uitdagingen op. Doe dat ook en laat de tv eens voor wat het is en lees een boek, bijvoorbeeld:

De roman "Wuthering Heights" van Emily Bronton. 

Een highligh uit het boekt:
Hoewel Emily Brontë hoegenaamd geen sociaal leven had, zelden het huis verliet en de wereld buiten Haworth haar niet interesseerde, had zij niettemin een passioneel en turbulent innerlijk leven!


Dat het verhaal veel mensen aanspreekt blijkt wel uit het feit dat het boek al in veel talen is vertaald, diverse malen is verfilmd en zelfs is opgenomen in de Wereld Bibliotheek.


Een passioneel en turbulent innerlijk leven wil ik ook wel. Ik bestel het boek meteen op bol.com. Morgen ga ik op zoek naar de muziek van Kate Bush: Wuthering Hights.


Weer een Inspiratie door een Inspiratie!