"Zinnen en Minnen" Shop

vrijdag 25 juli 2014

Ze laat het kant en satijn van haar lichaam glijden ...

Ze draait de sleutel om. De deur beweegt. Ze vangt een glimp op. Ziet haar kaptafel. Hij staat vol. Parfum verstuivers, poederdozen, spiegeltjes. Ze ziet haar hoedendozen boven op de kast. Wanneer heeft ze voor het laatst een hoed op gehad, vraagt ze zich af? Dat was tijdens de begrafenis van een vriend. Zonde. Waarom gaat ze nou nooit gekleder over straat? Ze ziet haar handschoentjes, voor de zomer en de winter. haar parels, tasjes, onderjurkjes.  Waarom is zij de enige die dit mooi vind. Of zou ze onder ogen moeten zien dat vervlogen tijden voorbij zijn. Niemand meer tijd heeft voor deze vrouwelijkheden. Zou het nu de tijd zijn van de naakte waarheid?

Nou, oke! Voor dit moment dan even. Tijd om te loungen. Ze zet haar vinyl platenspeler aan, draait één van haar vinyl l.p.'s en zwijmelt weg. Ze droomt van lingerie, zoete verleidingen en meer...Jehhhh, het is weekend!


Toch dwalen haar gedachten af. Ze had iets gehoord over een vintage/retro/pin up route. Het zou een groot succes zijn en er zou nu al een wachtlijst zijn. Ze pakte haar kroontjespen en maakte een aantekening. Na dit weekend zou ze zich aanmelden. Ook zou ze weer eens een brief schrijven aan iemand die haar dierbaar was. Geen instant berichtje via What's App, maar gewoon een handgeschreven brief. Ja, dat zou ze doen. 

Maar nu gewoon even helemaal niets meer. Alleen zij en het Boudoir. De enige plek waar ze even alleen kon zijn. Ze haalt de rozen uit het haar. Laat het kant en satijn van haar lichaam glijden. Ze beeld zich in hoe mooi het zou zijn haar lichaam te bedekken met tattoo's. Alle onmogelijkheden zouden hierin wegvallen. Er werd geklopt. Er was geen ontkomen meer aan. Er was hartstocht. Passie. Er was meer. Ze werd tot in haar ziel geraakt! Haar naakte lichaam werd bekoort, ondanks alle onvolkomenheden. Het kant, de zijde en het satijn had samen met haar hart bewezen dat liefde en hartstocht zelfs met onvolkomenheden grenzeloos kan zijn. 

Wat zou ze graag schrijven. Ze zou de wereld willen vertellen wat haar ten diepste bezig houdt. Maar, vooralsnog vertelt ze over een boek waarvan ze zou willen dat ze het zelf had geschreven. Een boek wat ze in één adem uitlas. Het heet:

Herr Nachtegaal en de Satijn Vrouw door William Kotzwinkle. Een aanrader dus!