"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 29 november 2011

Literary Tuesday/Vintage Reading - Isabel Allende

Kraagjes zijn Vintage! Kraagjes zijn Hot!



Gisteravond heb ik ze gezien. Overal! Op televisie! Bij de H & M! In de bladen! etc...

En, ik ben er helemaal weg van. Ik ben vast besloten. Ik ga er of eentje kopen of eentje maken. Maar zeker is dat er eentje komt.

Dit bracht mij meteen op de titelkeuze voor mijn boek van vandaag. Een boek met de afbeelding van een kraagje. Daar hoefde ik niet lang naar te zoeken, dacht ik. Maar dat viel tegen. Alle boekenkasten op mijn zolder heb ik leeg geruimd. Wat bleek? Het boek stond al op een kastje in mijn woonkamer. Als volgende in de rij om gelezen te worden. Nooit geweten dat ik zo de smaak van lezen te pakken zou krijgen.

Het boek is van Isabel Allende en heet Fortuna's dochter (Roman).

Wil je weten wat de verhaallijn is? Lees mee:
Het is 1849, het jaar waarin goud wordt ontdekt in Californie. Joaquin Andieta, de geliefde van Eliza Sommers, is vastberaden het geluk te vinden en vertrekt uit Chili naar het noorden. Eliza besluit hem te volgen en maakt een verschrikkelijk reis, verborgen in het ruim van een zeilschip. Ze gaat op zoek naar haar geliefde in een onbekend land vol eenzame mannen en prostituees die gelokt zijn door de goudkoorts. Haar ervaringen veranderen Eliza in een bijzondere vrouw, vooral dankzij de hulp die ze krijgt van Tao Chi'en, en een Chinese Arts.Hij voert haar mee op een gedenkwaardige tocht langs de mysterien en tegenstrijdigheden van het menselijk lot. 

De hoofdpersonen in Fortuna's dochter putten kracht uit hun gevoelens van liefde en vriendschap, en slaan zich een weg door een wereld die wordt getekend door hebzucht,. Zo komen een liefdesgeschiedenis en een geschiedschrijving van Amerika samen in deze meeslepende roman.

Vandaag te bestellen via mijn blog voor maar 6,99 en alleen vandaag nog met gratis verzending!