"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 20 augustus 2013

Boekbinden door Dora Damage of Rianne Collignon (Schiedam)?


De vrouw van de boekbinder


Het begon allemaal met het lezen van dit boek...


De beschrijving
Londen, 1859. Tegen de tijd dat Dora Damage erachter komt dat het niet goed gaat met haar echtgenoot is het al te laat. Zijn handen zijn inmiddels helemaal goed vergroeid door reumatische artritis, en daardoor dreigt zijn boekbindersbedrijf ten onder te gaan. Het komt zo ver dat zijn gezin bijna het armenhuis in moet. Dora staat alleen voor een bijna onmogelijke taak. Ze moet al haar moed bijeen rapen om te bewijzen dat ze meer is dan alleen huisvrouw en moeder. Ze wil koste wat kost haar gezin voor de ondergang behouden, en wanneer dan ook een stel aristocratische losbollen haar vraagt pornografisch werk te binden, is ze maar even uit het veld geslagen. Ze herpakt zichzelf snel en gaat aan het werk. Maar dan klopt er een mysterieuze gevluchte slaaf bij haar aan voor werk en ze realiseert zich dat ze verstrikt zit in een web van seks, geld en bedrog. Nu wordt haar gezin, waarvoor ze zo hard vocht, bedreigd door nieuwe, nog duisterder krachten...

Wil jij het boek ook lezen? Bestel het dan rechtstreeks via de link "bestel hier" aan de linkerzijde van deze pagina. Na je bestelling ontvang je een kortingscoupon voor aanschaf van een van je Vintage'lein aankopen, waar dan ook. Vintage'Lein popt up in Schiedam, Rotterdam en Delft!

Boek'lein:

Dit boek heeft me geraakt. Toen ik het als afscheidscadeau bij een vorige werkgever kreeg was ik absoluut nog niet geïnteresseerd in boekbinden, maar door het lezen van dit boek is mijn interesse gewekt. Ik ben onder de indruk van deze bijzondere kunstvorm. 

Hoe bijzonder is het dat ik juist in deze periode voor het eerst hoorde van 

Rianne Collignon - de boekbindster van Schiedam!

Zij maakte voor mij in opdracht dit handgemaakte boekje met de tekst 
"met liefde gemaakt door Rianne Collignon".

Foto: Het notitieboekje.Foto: Mooi kant is niet lelijk :-)Foto: Achterin het boekje zit een envelopje voor bijvoorbeeld kaartjes, foto's en aantekeningen op losse papiertjes.

Vanuit haar passie deelt ze de liefde voor het boekbinden!

Rianne Collignon:

"In boekbinden komen mijn liefde voor boeken en papier samen. 
In februari van 2010 las ik in de colofon van een boekje: "gebonden door boekbinderij Patist". Tot die tijd had ik niet stilgestaan bij het binden en tot stand komen van boeken, maar die ene kleine regel in die colofon stimuleerde mij om op onderzoek uit te gaan. En er ging een geheel nieuwe wereld voor me open! De wereld van het handboekbinden. Ik kwam een cursus handboekbinden tegen bij de SKVR in Rotterdam. Na de eerste les gingen we naar huis met een zelfgemaakt schriftje en ik was verkocht: dit met mijn eigen handen kunnen maken?! Daar wil ik meer van. En zo geschiedde.

Ben je nieuwsgierig geworden? 

Neem dan eens een kijkje op mijn website:
http://www.handgemaakteboekjes.nl 

of op mijn Facebook pagina:
https://www.facebook.com/metliefdegemaakt.

En neem gerust contact met mij op indien je vragen hebt of een handgemaakt boekje wil bestellen! 
-o-


Boek'lein:
Lief van je, Rianne! Dat je dit boekje met kant speciaal voor Vintage'lein hebt willen ontwerpen. Heb van je begrepen dat je er op verzoek meer wilt maken. Ik noem dit boekje Boek'Lein! Hoop dat je nog heel veel Boek'Lein boekjes zult mogen maken en verkopen. Ik kom zeer binnenkort een volgende bestelling doen!