"Zinnen en Minnen" Shop

maandag 12 augustus 2013

Rococo! Grasse! Vintagelein!



 

 
 
Van 1759 tot 1839 leefde Jean Baptiste Mallet,
schilder in de Rococo periode,
geboren in Grasse, gestorven in Parijs.
 
 

Tijdens onze vakantie aan de Côte d' Azur hadden we slechts één dag bewolking. Dit zorgde ervoor dat wij ons heerlijke strandje een dagje inruilden voor een leuke stad. Marseille was wat ons betrof geen optie omdat juist deze dag hier de Tour de France voor enorme drukte zou zorgen.

We kozen voor Grasse. Hier werden we aangenaam verrast. De hele stad was afgezet. Je kon met de auto alleen maar aan de rand parkeren en te voet verder. Wat bleek toen we na een flink stuk klimmen bovenin het centrum kwamen? De Tour de France had voor deze afzetting gezorgd. Er hingen vijf helicopters in de lucht en nog voordat ik mijn camera pakte schoot de kopploeg voorbij. Een enorm geklap en geschreeuw. Geweldig. Voor het eerst in mijn leven had ik deze beelden live kunnen zien.

Dit was de eerste verrassing. Maar, er volgende er meer.
We ontdekten het museum en de parfums van Fragonard, de geschiedenis van de familie Costa, een antiekwinkeltje waarvan de eigenaresse Nederlands bleek, en nog veel meer waar we geen tijd voor over hadden.

Bovenstaande afbeelding hebben we in postervorm meegenomen als herinnering aan dit vluchtige bezoek. Grasse behoort nu al thuis in ons rijtje van favoriete plekjes. Hier gaan we zeker terug.

Maar, zoals jullie weten haal ik uit elk stadje een kostbaar schatje. In Grasse heb ik dat zeker gedaan. Wil wel met je delen hoor.

Meer op http://jewellein.blogspot.com