"Zinnen en Minnen" Shop

zaterdag 23 oktober 2010

Zaterdagavond en de jaren 50



De zaterdagavond en de jaren 50!

Jammer dat mijn opa niet meer leeft. Bij mijn oma van moeders kant is de passie voor vintage spullen begonnen, maar ook de opa van vaders kant heeft hierin een rol gespeeld.

Op zaterdagmiddag kwamen we altijd bij hem, mijn man en ik, mijn vader en al zijn broers. Altijd als ik bij hem in zijn kamertje zat kon ik mijn ogen niet van zijn pastelkleurige soepkoppen afhouden (azuurblauw met roomwit gestreept). Deze koppen had zijn vrouw (mijn oma) opgespaard van California punten die je bij de soep kreeg.

Ik heb een paar nieuwe koppen bij Blokker gekocht en deze met mijn opa geruild voor zijn mooie pastelkleurige jaren 50 soepkoppen. Wat was ik gelukkig ermee. Binnen no time had ik een heel servies.

Het eerste serviesgoed kostte vrijwel niets. Er werd hooguit 1,00 euro per stuk voor gevraagd. Toen ik overal vertelde hoe geweldig het servies was en ook anderen er achter kwamen dat het hier om zeldzaam serviesgoed ging, werd de prijs ervoor steeds hoger.

Ik heb nu een inrichting waar het serviesgoed niet in past, maar bij ieder stukje servies dat ik tegenkom wordt ik weer enthousiast en koop het. Een mooie investering voor mijn dochters. Er is nog veel meer te verzamelen in pastel, maar daarover later meer.

Nu sta ik even stil bij de herinnering aan mijn opa en de mooie tijden die ik met hem heb beleefd! Mijn zaterdagavondmoment!

Fijn weekend allemaal. Ik moet nog wel meer kwijt over de jaren 50...wie weet de komende week...wordt volger en laat je inspireren ...