"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 8 februari 2011

Les Choristes - La Nuit/Twin Peaks Tomorrow

Christian Dior by Vintage'Lein

Mijn vakantie in Normandie en het huis van Christian Dior.

Toen ik vanmiddag uit het werk naar huis wandeltje in het namiddag zonnetje. kwam de herinnering terug.
Een heerlijke vakantie vorig jaar in Normandie. Een vakantie waarin ik een echte Vintage Parfum voor mijn heb aangeschaft, nl. Diorissimo van 50 ml. Ben je een echte verzamelaar, dan mag je erop bieden via marjoleintuasela@hotmail.com

Diorissimo’ is een romantische geur van de jaren ’50. Het hart van de parfum bestaat uit een zacht lelietje-van-dalen, jasmijn, kanganga-olie en ylang-ylang. Christian Dior vindt dat het lelietje-van-dalen een symbool is van liefde, hoop, geluk en vreugde. Het is dus een legendarische bloem. Dit komt door een legende: Heilige Leonard zou moeten leven onder de bloemen en bomen om zijn leven te wijden aan God. Hij vroeg toestemming om het hout te mogen gebruiken. In het hout leefde een draak die Temptetaion werd genoemd. Leonard en Temptetaion vochten en er werd bloed gemorst. Leonard won en giftig onkruid begon te groeien op de plek waar het bloed van de draak de grond had bereikt. Maar het lelietje-van-dalen begon de groeien op de plek van het gemorste bloed van Leonard. Daarom zou het lelietje-van-dalen een heilige bloem zijn.


Ook het boek Le Grand Bal Dior kon ik niet laten liggen. Tot de dag van vandaag heb ik er nog geen letter erin gelezen. Ben je een echte Dior verzamelaar en wil je in het bezit komen van het boek, mail me:
vintagelein.blogspot.com


Zomaar wat plaatjes van google die Het Dior Gevoel bij mij oproepen!