"Zinnen en Minnen" Shop

dinsdag 17 mei 2011

Maria Callas


Kort geleden las ik op Facebook dat Pia Douwes naar Schiedam zou komen om een rol te spelen als Maria Callas in Masterclass.  Daar moest ik bij zijn. Ik heb meteen een mail naar mijn dochter in Antwerpen gestuurd. Dit zou wel een heel leuk verjaardagscadeau kunnen zijn.

Ik was zeer verrast toen ik een week later een toegangskaart in mijn mail aantrof. Ik mocht dus voor mijn verjaardag naar deze voorstelling.

De grootste operadiva aller tijden is ongetwijfeld Maria Callas. In het wereldberoemde toneelstuk van Terrence McNaily was ik als publiek aanwezig bij een Masterclass van deze opera legende. Hoewl Callas probeert les te geven aan jonge operatalenten, komt ze toch vooral zichzelf, haar verleden en haar frustraties tegen.

De rol van de illustere Callas werd gespeeld door niemand minder dan de internationale musicalster 
Pia Douwes in een regie van een befaamd opera en musicalregisseur Frank van Loecke. Hiermee stond de masterclass garant voor de meest verbluffende transformatie van dit seizoen. Pia Douwes als Maria Callas in Masterclass.

Ik heb maar een woord voor wat ik hier zag: ADEMBENEMEND!


Het is ontzettend jammer dat de zaal niet vol zat. Er waren nog 100 kaarten over. Dit verdient zij niet. 
Zij is zo'n ongekend talent dat er kaarten tekort zouden moeten zijn. Waarschijnlijk komt dit omdat mensen eerder naar een musical gaan als naar een toneelstuk.

Ga alsjeblieft kijken naar haar op 26 mei in Barendrecht: Masterclass met Pia Douwes: de Voorstelling
Laat me weten wat je er van vond!